Gmina Somonino, ul. Ceynowy 21, 83-314 Somonino
zaprasza do złożenia oferty w ramach projektu
pt. Kompetencje kluczowe drogą edukacyjnej przygody! Realizacja zajęć dodatkowych
dla uczniów i uczennic w Gminie Somonino
na dostawę cateringu podczas konferencji podsumowującej.
1. Opis przedmiotu zamówienia, tj. świadczenie usług cateringowych – wyżywienie uczestników konferencji, która odbędzie się w Gimnazjum Publicznym im. Jana Pawła II w Somoninie na ulicy Osiedlowej 17 w dniu 18 grudnia 2013 r.
Kompleksowa usługa cateringowa obejmuje przygotowanie i zaserwowanie cateringu w postaci wyżywienia dla 300 uczestników konferencji, tj. poczęstunku w formie szwedzkiego stołu i serwisu kawowego wg poniższych parametrów.
Zakres zamówienia obejmuje:
- Zamawiający wymaga zapewnienia poczęstunku w formie szwedzkiego stołu:
- 80 x sałatka grecka, (po 100 g)
- 40 x sałatka gyros, (po 100 g)
- 50 x sałatka z brokułami, serem feta i słonecznikiem, (po 100 g)
- 80 x schab ze śliwką, (po 50 g)
- 80 x szynka ze szparagami, (po 50 g)
- 80 x galantyna z kurczaka, (po 50 g)
- 50 x faszerowany filet z kurczaka w galarecie, (po 50 g)
- 20 x pstrąg w galarecie, (po 50 g)
- 20 x łosoś w galarecie, (po 50 g)
- 30 x ryba po grecku, (po 50 g)
- 50 x klopsiki drobiowe, (po 50 g)
- 50 x filet z pstrąg na ciepło (po 100 g)
- 50 x krokiety mięsne (po 100 g)
- mięsa ciepłe: 150 x devolaj, 50 x trójkąt z kurczaka, 50 x kasztan, 50 x piersi z kurczaka z jajkiem po parysku (po 100 g),
- 150 x bogracz (po 300ml),
- pieczywo różnego rodzaju – jasne i ciemne. (po 100 g)
- Serwis kawowy łącznie powinien obejmować:
a. Kawa parzona w termosach – po 200 ml na osobę
b. Gorąca herbata w termosach – po 200 ml na osobę
c. Woda mineralna – 100 butelek wody niegazowanej i 50 gazowanej o pojemności 0,5 litra
d. Soki owocowe – soki owocowe różnych smaków podane w szklanych dzbankach (min. 2 rodzaje) – po 100 ml/na osobę.
e. Bufet deserowy – różnego typu ciastka 150 x po 100 g np. małe pączki twarogowe, rogaliki, ciasta kruche, szarlotki x 50 po 100 g, sernika x 50 po 100 g, makowca x 50 po 100 g.
f. Świeże owoce – 300 x po 100 g owoców (cytrusy i sezonowe) (min. 3 rodzaje)
g. Dodatki bez ograniczeń – cukier, śmietanka do kawy, cytryna w plasterkach.
- Posiłki winny posiadać odpowiednie walory smakowe i zapachowe oraz estetyczny wygląd. Wykonawca przy zapewnieniu wyżywienia uczestników konferencji uwzględni świeże produkty dostępne na rynku.
- Wyżywienie powinno spełniać wymogi aktualnych wytycznych Instytutu Żywności i Żywienia.
- Zamawiający wymaga kompleksowej obsługi, w tym przygotowania i podania poczęstunków, przygotowania stołów wraz z dekoracjami i nakryciami (sztućce, talerze, obrusy), zapewnienia na bieżąco uzupełnianego serwisu kawowego a także uprzątnięcia stołów i pomieszczeń, w których podawane będą posiłki (serwis sprzątający).
- Zamawiający nie dysponuje własnymi nakryciami. Do konsumpcji muszą być przygotowane porcelanowe talerze/talerzyki i sztućce metalowe.
- Użyta zastawa musi być czysta, nieuszkodzona i wysterylizowana.
- Zamawiający wymaga obsługi gastronomicznej przez cały czas trwania konferencji.
2. Wymagany termin realizacji przedmiotu zamówienia: 18 grudnia 2013 r.
3. Przy wyborze oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami:
- Cena brutto za 1 pakiet wyżywienia dla 1 osoby (obiad + poczęstunek kawowy).
- Kryterium wyboru oferty – cena brutto 100%: wybrana zostanie oferta z podaną najniższą ceną jednostkową.
4. Opis sposobu obliczenia ceny składanej oferty:
W cenę propozycji należy wliczyć:
a) wartość usługi/dostawy określonej w oparciu o przedmiot zamówienia,
b) obowiązujący podatek od towarów i usług VAT.
Cena podana przez Wykonawcę za świadczoną usługę/dostawę jest obowiązująca przez okres ważności umowy wynikający ze wskazanego terminu w pkt. 2. Zamawiający wybierze propozycję odpowiadającą wszystkim postawionym przez niego kryteriom.
Zamawiający za wykonaną usługę dokona płatności przelewem w ciągu 30 dni od daty dostarczenia faktury VAT/rachunku do siedziby Zamawiającego.
5. Miejsce i termin złożenia oferty: Ofertę należy złożyć w terminie do 6 grudnia 2013 r., do godz. 15.00 w formie pisemnej, w siedzibie Zamawiającego, tj. ul. Ceynowy 21, 83-314 Somonino. Ofertę należy złożyć w zamkniętej kopercie. Na korespondencji należy umieścić nazwę i adres Zamawiającego oraz napis: oferta na „Catering – Konferencja”.
Oferty, które wpłyną po w/w terminie nie będą rozpatrywane. Oferty nie spełniające wymogów formalnych określonych w niniejszym zapytaniu nie będą rozpatrywane.
6. Osoba uprawniona do kontaktów ws. zapytania ofertowego: Alicja Malanowska, tel. 58-684-11-21; e-mail: rozwoj@somonino.pl
7.Informacje dotyczące zawarcia umowy: Zaproszenie ma na celu rozpoznanie rynku
i wyłonienie najkorzystniejszego Wykonawcy, z którym zostanie podpisana umowa
o wartości poniżej 14 000 euro. Zamawiający zastrzega sobie prawo nie dokonywania wyboru żadnej z ofert.
/-/ ZASTEPCA WÓJTA
JERZY KOWALEWSKI
Operacja jest realizowana w ramach Poddziałania 9.1.2. Wyrównywanie szans edukacyjnych uczniów z grup o utrudnionym dostępie do edukacji oraz zmniejszenie różnic w jakości usług edukacyjnych w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki.