Lokalna Grupa Rybacka Kaszuby zaprasza na kurs kulinarny “Ryby w kuchni regionalnej”. Uczestnikami Kursu mogą być mieszkańcy obszaru objętego LSROR LGR Kaszuby (gmina: Kartuzy, Chmielno, Przodkowo, Stężyca, Sierakowice, Somonino, Sulęczyno).
W ramach zajęć warsztatowych uczestnikom przekazane zostaną w szczególności wiedza oraz praktyczne umiejętności z zakresu zasad zdrowego odżywiania, gatunków ryb występujących w kaszubskich jeziorach i stawach, kuchni regionalnej opartej o potrawy tworzone na bazie ryb.
Liczba godzin zajęć Kursu: 3 spotkania po 8 godzin zajęć w pracowni gastronomicznej. Zajęcia odbywać się będą w godzinach od 9. do 17.00: a) I grupa, w dniach: 23.11.2013 r., 07.12.2013 r., 14.12.2013 r., b) II grupa, w dniach: 22.11.2013 r., 06.12.2013 r., 13.12.2013 r., c) III grupa, w dniach: 23.11.2013 r., 07.12.2013 r., 14.12.2013 r. Tematyka Kursu:
|
Zapraszamy wszystkich chętnych do wypełnienia formularza zgłoszeniowego i odesłanie go na adres:
Lokalna Grupa Rybacka Kaszuby
Wieżyca 1
83-315 Szymbark
Zgłoszenia do konkursu do 19 listopada 2013 r.
Formularz zgłoszeniowy do pobrania.